Over ons

Geschiedenis

Op 26 juni 1985 richtten een aantal studenten van de juridische faculteit van de Erasmus Universiteit samen met prof. mr. H.J. Sneijders het Rotterdamsch pleitdispuut D.J. Veegens op. Het eerste jaar is direct een succesvol jaar met verschillende pleitbijeenkomsten en een dispuutfeest. In het tweede jaar wordt deze lijn doorgezet met een excursie naar Luxemburg en Straatsburg, een kerstborrel, meerdere pleitbijeenkomsten en de pleitwedstrijd Rotterdam – Leiden. Laatstgenoemde wedstrijd wordt gewonnen door het team van D.J. Veegens.

Onder het toezicht van de enthousiaste beschermheer prof. mr. A.I.M. (Toon) van Mierlo blijft D.J. Veegens succesvol. In 1995 wint het pleitteam van het Rotterdamsch pleitdispuut, bestaande uit Natalie Vloemans en Angenita Pex, de Nationale Pleitmarathon. In 2007 weet het pleitteam, bestaande uit Henk Raven en Martijn Rijnhart, opnieuw de winst binnen te slepen tijdens de Nationale Pleitmarathon in Maastricht. In 2019 wonnen de studenten van D.J. Veegens opnieuw de Nationale Pleitmarathon, dit keer gehouden in Amsterdam. Het winnende team werd vertegenwoordigd door Mikel Remmerswaal en Davey Herfst. www.eur.nl/esl/djveegens

Op de Nationale Pleitmarathon van 2004 haalt het Rotterdamse team de bronzen medaille binnen. Het rechtbankteam doet het met een tweede plaats zelfs nog beter. Op de Nationale Pleitmarathon 2014 in Tilburg haalt het Rotterdamse pleitteam de zilveren medaille binnen.

In 2005 wordt het vierde lustrum gevierd met een symposium met aansprekende namen en een afsluitend feest. En vanaf september 2006 is prof. mr. S.D. Lindenbergh de nieuwe beschermheer van D.J. Veegens. Vanaf september 2016 heeft prof. mr. N.H. Schelhaas het stokje van hem overgenomen. Ondertussen gaan de activiteiten door: de pleitcursus, pleitavonden en diverse pleitwedstrijden.

 

 

 

 

 

Sluit Menu