De Rotterdamsche Pleittraining

Heb je affiniteit met pleiten, is het jouw ambitie om later advocaat te worden, óf wil je de kunst van het argumenteren en redeneren meester maken? Vanaf september kun je solliciteren voor de Rotterdamsche Pleittraining.

Als je een baan ambieert binnen de advocatuur, rechterlijke macht óf andere functie binnen het juridisch werkveld, zal taal je voornaamste wapen zijn. Gedurende zes maanden krijg je alle tools aangereikt die een goede advocaat of jurist nodig heeft om juridisch goed beslagen ten ijs te komen.

De Rotterdamsche pleittraining bestaat uit kantoorbezoeken bij toonaangevende advocatenkantoren. Door deze kantoorbezoeken maak je kennis met verschillende kantoren en rechtsgebieden, krijg je een beter beeld van werken in de advocatuur en biedt dit veel mogelijkheden tot netwerken. Advocaten met jarenlange ervaring en praktijkkennis delen tips en trics om de fijne kneepjes van de pleiten te bemeesteren. Vanzelfsprekend zal er tijdens deze bijeenkomsten ook worden gepleit!

Je leert spreken en overtuigen als een echte advocaat van de meesters zelf! De casussen zullen variëren van rechtsgebieden die op universiteit aan bod komen, tot aan specialistische rechtsgebieden zoals huurrecht. Na het houden van pleidooi zul je worden voorzien van feedback, om zo je vaardigheden nog beter te ontwikkelen. De bijeenkomsten worden vanzelfsprekend afgesloten met een borrel.

Na het einde van de Rotterdamsche Pleittraining wordt actieve deelname beloond met een certificaat ondertekend door onze beschermvrouwe prof. mr. H.N. Schelhaas.

Stuur een mail met cv + motivatie waarom jij wil deelnemen aan de Rotterdamsche Pleittraining naar info@djveegens.nl. Heb je nog vragen of opmerkingen, dan kan je gerust een mail sturen.

Sluit Menu