Bachelor pleitavond

Gedurende het jaar organiseert D.J. Veegens pleitavonden die openstaan voor alle rechtenstudenten. Tijdens deze avond kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met ons pleitdispuut.

Op deze avond komt een advocaat van een gerenommeerd kantoor langs om te spreken over het pleiten in de praktijk, do’s en dont’s in rechtszaal, gevolgd door een korte pleittraining. Na de pleittraining krijgen de deelnemers een casus toebedeeld waarin een juridisch geschil op moet worden gelost. Na de pleittraining en het doornemen van de casus kan het echte werk beginnen. In duo’s zullen de casussen worden bepleit als echte advocaten. Na het pleidooi volgt de beraadslaging door de rechtbank en zal uitspraak worden gedaan. Na afloop van het pleidooi volgt persoonlijke feedback. De avond wordt natuurlijk afgesloten met een gezellige borrel!

Op deze avond krijg je dus niet alleen de kans je pleitvaardigheden op de proef te stellen, maar leer je tevens hoe het is om in de schoenen te stappen van een echte advocaat. Het zal een avond zijn die in het teken staat van de ontwikkeling en verbetering van je presentatieskills en redeneer- en argumentatievermogen.

Wat deze avond ook bijzonder maakt is dat je tijdens deze avond ook een felbegeerde plek kunt winnen voor de Rotterdamsche Pleittraining, meer hierover kun je hier(Link Rotterdamsche pleittraining) lezen.

De bachelorpleitavond zal gedurende het jaar vaker worden georganiseerd. Houd daarvoor onze Facebookpagina en Instagram in de gaten voor de betreffende data! Heb je nog vragen of opmerkingen, dan kan je gerust een mail sturen naar info@djveegens.nl.

Sluit Menu